Talkoolaiseksi

Eräjärvi on tunnettu talkoohengestään. Suuri osa pitäjän palveluista ja toiminnoista on rakennettu ahkerien ja anteliaiden kyläläisten harteiden varaan.

Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin ja samalla kantaa kortesi kekoon Eräjärven kylien elinvoiman säilyttämiseksi, ei siihen parempaa harrastusta ole kuin talkoihin ja seuratoimintaan osallistuminen!

Talkootoiminnassa voit oppia paljon uusia taitoja ja tietoja. Pääset eri taustaisten ihmisten kanssa jakamaan myös omaa tietotaitoasi. 

Talkoihin osallistumiseksi sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla mitään erityisiä taitoja, asenne ratkaisee! Pienikin panos voi olla suuri apu yhteisölle.


Monet tapahtumatekniset asiat hoidetaan myös talkoilla
Pieni soittotauko yleisösaunan lämmityksen aikana

Yleisiä talkoohommia ovat esimerkiksi:
- Rakennusten kunnostaminen (puutyöt, betonivalut, ikkunakorjaukset, kattoremontit, pihan raivaus yms.)
- Ruoanlaitto talkoolaisille
- Lavasteiden teko teatteriin
- Lettukahvilan yms. pyörittäminen toritapahtumissa
- Purkiaisen jako omalla alueellasi
- Pysäköinninvalvonta tapahtumissa
- Kylien kehittämistoiminta
- Yhdistysten hallinnolliset työt

Ja monia monia muita eri hommia jossa voit hyödyntää osaamistasi.

Osallistuimme kotimaan matkailumessuille talkoovoimin

Eräjärvellä toimii yhdistyksiä moneen makuun, niistä on hyvä valita mieleisin porukka jossa harrastaa. Pääset siis vaikuttamaan konkreettisesti asioihin jotka ovat sydäntäsi lähellä. Toki Eräjärvellä yhdistykset myös tukevat toisiansa eikä ns. koulukuntaisuutta juurikaan ole. Kaikki siis auttavat kaikkia tarpeen mukaan.

Muista että voit tukea yhdistyksiä myös rahallisesti. Voit maksaa yhdistyksen jäsenmaksun ja osa yhdistyksistä ottaa vastaan myös lahjoituksia.