Seurat ja yhteisöt

Eräjärven perinteiset markkinat (Kuva: Erkki Oksanen)

Eräjärvellä toimii paljon aktiivisia yhdistyksiä. Liittymällä mukaan pääset mukaan itseäsi kiinnostavaan toimintaan ja tärkeäksi osaksi kyläyhteisömme sykkivää sydäntä. 

Eräjärven Kehittämisyhdistys ry - ''EKY''

EKY on perustettu Eräjärven alueen kehitystyön tekemiseksi Eräjärvi-Orivesi-kuntaliitoksen jälkeen. EKY tuottaa paljon palveluita eräjärveläisille mm. kyläputiikin muodossa. Kylälehti Purkiainen painetaan EKY:n toimesta. EKY ylläpitää Eräjärvi.net-sivustoa kotisivunaan. Lue lisää toiminnastamme täältä.

Jos olet kiinnostunut kylän kehitystyöstä tai haluat talkoilemaan vaikka asukashankinnan, kylätorin tai markkinoiden merkeissä, ota ehdottomasti yhteyttä! Voit laittaa meille viestiä yhteystiedot sivulla.

Eräjärven Työväen Näyttämö ry - ''ETN''

Eräjärven harrastajateatterit tunnetaan laadustaan myös kauempana. ETN valmistaa neljä ensi-iltaa vuodessa: Rönnin Kesäteatteri, Tupateatteri, Nuorten teatteri sekä lasten Junnutupis. Näyttelemään pääsee kätevästi mm. Oriveden seudun kansalaisopiston kautta, mutta myös muut kuin näyttelevät talkoolaiset ovat erittäin tervetulleita esim. lavasteita väsäämään, lipunmyyjäksi tai avuksi väliaikatarjoiluhin. 

Jos siis näyttämötaiteet kiinnostaa, tai haluat muuten olla avuksi esimerkiksi teatterirakennusten kunnostuksessa, ole yhteydessä!
www.erajarventeatterit.fi

Eräjärven Urheilijat ry - ''EräU''

EräU on erittäin aktiivinen seura, joka ylläpitää kattavan liikuntatoiminnan ohessa kylätalo Erälinnaa, sekä legendaarista Rönnin tanssilava-huvikeskusta. Seuralla on pitkät talkooperinteet ja mm. Rönnin tapahtumien parissa puurtaakin kesän mittaan iso väki talkoolaisia. 

Jos liikuntatoiminta on sinun juttusi, haluat osallistua legendaaristen rakennusten kunnostukseen tai haluat olla esimerkiksi mukana kesätapahtumien tiiviissä talkooyhteisössä, tule mukaan EräU:n toimintaan!
www.erajarvenurheilijat.com
www.ronninlava.com

Eräjärvi-Seura ry

Eräjärvi-Seura on Eräjärven oma aktiivinen kotiseutuyhdistys. Se harjoittaa ja tukee kotiseutua koskevaa tutkimus-, tallennus ja julkaisutoimintaa sekä harjoittaa monipuolista museotoimintaa. Seura ylläpitää Kivimuseota sekä kotiseutumuseo Rosellia. 

Muun muassa museoiden ehostukseen liittyviä talkoita järjestetään usein. Olet erittäin tervetullut mukaan tekemään arvokasta kotiseututyötä!

www.erajarviseura.wordpress.com

Leväslahden Pienviljelijäyhdistys ry - ''PVY''

Leväslahden kylää elävöittävä PVY järjestää tapahtumia omistamassaan vanhassa koulurakennuksessa, eli PVY:n talolla.

PVY on nimestään huolimatta käytännön toiminnassaan tavallinen kyläyhdistys joka toimii Leväslahden kylän alueella. Voit siis liittyä toimintaan vaikket olisikaan pienviljelijä tai edes Leväslahden kylältä!

levaslahdenpvy.nettisivut.fi

PVY:n löydät myös Facebookista.

Eräjärven Martat ry

Eräjärven ikioma Martta-seura toivottaa sinut tervetulleeksi vaalimaan perinteisiä taitoja ja jakamaan omia taitojasi esimerkiksi erilaisten kurssien muodossa. Parhaiten meidät tavoitat Facebookista.

Liity siis mukaan Martta-toimintaan!

www.martat.fi/marttayhdistykset/erajarven-my

Eräjärven seudun vanhemmat ry - ''ESV''

Eräjärven koulupiirin alueella on vanhempia Eräjärven lisäksi myös eteläiseltä Längelmäeltä. Vanhempainyhdistyksen toiminta on aktiivista ja se toimii tiiviissä yhteistyössä koulumme ja koko kyläyhteisön kanssa.

https://peda.net/orivesi/perusopetus/eräjärven-koulu/vanhempainyhdistys⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Oriveden Eräsissit 

Eräjärven partiolla on erittäin pitkät perinteet. Oriveden Eräsissit on Eräjärveläisten oma lippukunta.

www.partio.fi/lippukunta/oriveden-erasissit

Eräjärven Metsästysseura ry

Eräjärven Metsästysseura on Eräjärveläisten oma aktiivinen metsästysseura. Jos metsästys on sinun juttusi, liity Eräjärven Metsästysseuraan.

Järvenpää-Vihasjärven kylätoimikunta

Järvenpään ja Vihasjärven kylien toimintaa kehittämään luotu toimikunta järjestää kesäisin mm. Järvenpään Mini-Markkinat, sekä ylläpitää kotoisaa Vihasjärven kyläpuistoa.