Seurat ja yhteisöt

Eräjärven perinteiset markkinat (Kuva: Erkki Oksanen)

Eräjärvellä toimii paljon aktiivisia yhdistyksiä. Liittymällä mukaan pääset mukaan itseäsi kiinnostavaan toimintaan ja tärkeäksi osaksi kyläyhteisömme sykkivää sydäntä.

Eräjärven Kehittämisyhdistys ry - ''EKY''

EKY on perustettu Eräjärven alueen kehitystyön tekemiseksi Eräjärvi-Orivesi-kuntaliitoksen jälkeen. EKY tuottaa paljon palveluita eräjärveläisille mm. kyläputiikin muodossa. Kylälehti Purkiainen painetaan EKY:n toimesta.
EKY ylläpitää Eräjärvi.net-sivustoa kotisivunaan. Jos olet kiinnostunut kylän kehitystyöstä tai haluat talkoilemaan vaikka kylätorin merkeissä, ota ehdottomasti yhteyttä!

Eräjärven Työväen Näyttämö ry - ''ETN''

Eräjärven harrastajateatterit tunnetaan myös kauempana. ETN valmistaa kolme ensi-iltaa vuodessa: Rönnin Kesäteatteri, Tupateatteri, sekä lasten Junnutupis. Näyttelemään pääsee kätevästi mm. Oriveden seudun kansalaisopiston kautta, mutta myös muut kuin näyttelevät talkoolaiset ovat erittäin tervetulleita esim. lavasteita väsäämään.
www.erajarventeatterit.fi

Eräjärven Urheilijat ry - ''EräU''

EräU on erittäin aktiivinen seura joka ylläpitää kattavan liikuntatoiminnan ohessa kylätalo Erälinnaa, sekä legendaarista Rönnin tanssilava-huvikeskusta. Seuralla on pitkät talkooperinteet ja mm. Rönnin tapahtumien parissa puurtaakin kesän mittaan iso väki talkoolaisia. Jos liikuntatoiminta on sinun juttusi, tai haluat olla esimerkiksi mukana kesätapahtumien tiiviissä talkooyhteisössä, tule mukaan EräU:n toimintaan!
www.erajarvenurheilijat.com
www.ronninlava.com

Eräjärvi-Seura ry

Eräjärvi-Seura on Eräjärven oma aktiivinen kotiseutuyhdistys. Se harjoittaa ja tukee kotiseutua koskevaa tutkimus-, tallennus ja julkaisutoimintaa sekä harjoittaa museotoimintaa. Seura ylläpitää Kivimuseota, sekä kotiseutumuseo Rosellia. Museoiden ehostukseen liittyviä talkoita järjestetään usein. Olet erittäin tervetullut mukaan toimintaan!

www.erajarviseura.wordpress.com

Eräjärven Martat ry

Eräjärven ikioma Martta-seura toivottaa sinut tervetulleeksi vaalimaan perinteisiä taitoja ja jakamaan omia taitojasi esimerkiksi erilaisten kurssien muodossa. Parhaiten meidät tavoitat Facebookista!

www.martat.fi/marttayhdistykset/erajarven-my

Eräjärven seudun vanhemmat ry - ''ESV''

Eräjärven koulupiirin alueella on vanhempia Eräjärven lisäksi myös eteläiseltä Längelmäeltä. Vanhempainyhdistyksen toiminta on aktiivista ja se toimii tiiviissä yhteistyössä koulumme ja koko kyläyhteisön kanssa.

https://peda.net/orivesi/perusopetus/eräjärven-koulu/vanhempainyhdistys⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Oriveden Eräsissit 

Eräjärven partiolla on erittäin pitkät perinteet. Oriveden Eräsissit on Eräjärveläisten oma lippukunta.

www.partio.fi/lippukunta/oriveden-erasissit

Leväslahden Pienviljelijäyhdistys ry - ''PVY''

Leväslahden kylää elävöittävä PVY järjestää tapahtumia omistamassaan vanhassa koulurakennuksessa, eli PVY:n talolla.

Eräjärven Metsästysseura ry

Jos metsästys on sinun juttusi, liity Eräjärven Metsästysseuraan.

Järvenpää-Vihasjärven kylätoimikunta

Järvenpään ja Vihasjärven kylien toimintaa kehittämään luotu toimikunta järjestää kesäisin mm. Järvenpään Mini-Markkinat, sekä ylläpitää kotoisaa Vihasjärven kyläpuistoa.